Gå til indhold
Helt ny KIA Picanto lanceres hos de danske KIA forhandlere
Helt ny KIA Picanto lanceres hos de danske KIA forhandlere

Pressemeddelelse -

Priser på tredje generation af den populære KIA Picanto

Fredericia, den 24. april 2017 – Den tredje generation KIA Picanto lanceres hos de danske KIA forhandlere i løbet af de næste par uger. Med et selvsikkert nyt design og en højteknologisk kabine i høj kvalitet byder den nye model også køberne på flere muligheder for individualisering, og den bliver klassens mest alsidige bil – selvfølgelig med 7 års garanti. En komplet løsning på en A-segment model, som fortsat appellerer til de danske bilkøbere.

En rigtig dansker darling

Den nuværende Picanto er en rigtig dansker darling – stadig i bilens sidste leveår slutter den som den tredje mest solgte bil i A-segmentet i 2016 lige efter VW UP og Toyota Aigo. Samtidig har den vundet mange pigehjerter. Over 60 % af køberne af den nuværende Picanto er kvinder. Den fordeling i pigernes favør er kun overgået af Fiat 500.

”Vores nuværende Picanto kunder fremhæver designet af den udgående Picanto. De er vilde med bilens lave driftsomkostninger, de kompakte dimensioner til bykørsel og det høje niveau af udstyr i forhold til prisen. Den nye model bibeholder disse styrker. Samtidig byder den på et nyt niveau af dynamik og præstationer samt den nyeste teknologi indenfor opkoblingsmuligheder og sikkerhedsfeatures. Derfor er vi sikre på, at den nye Picanto vil hjælpe os til at styrke vores profil og markedsandel i dette meget konkurrenceprægede segment” udtaler Rasmus Haar Aagaard; Director for Marketing & Customer Quality hos KIA Danmark.

Motorer

Fra lanceringen er den nye Picanto tilgængelig med en 1,0 benzin motor med (ISG start/stop funktion) (67 hk) og en 1,2 benzin motor (84 hk). Begge motorer fås med automatgear. Fra 4. kvartal vil KIAs nye 1,0-liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning (100 hk) blive tilføjet programmet.

Det danske modelprogram

Prisen på den nye Picanto starter ved kr. 94.999,- for en 1.0 benziner af udstyrsniveauet ”Vision”, som bl.a. har AEB nødbremse, el-ruder for, fjernbetjent centrallås, auto light control, komfortblink og elektronisk servostyring. Se hele det danske modelprogram her.

Fra udstyrsvarianten Comfort får man bl.a. også ratbetjent radio, AUX og USB stik, projektionsforlygter, LED kørelys, elruder bag, eljusterbare sidespejle med varme og tonede ruder. Her starter prisen ved kr. 104.999,-. Kunden skal op i en Advance for at få aircondition, men kan også tilkøbe det i en Comfort til kr. 7.999,-.

Udover Aircondition har udstyrsvarianten Advance yderligere varme i forsæder, varme i rat, læderrat/gearknop, Bluetooth og 4 højtalere. Pris fra kr. 114.999,-.

Topvarianten GT-line adskiller sig fra det øvrige modelprogram med fine GT-line designdetaljer i form af GT-line sideskørter, GT-line for og bagkofanger, GT-line udstødning samt D-formet GT-line rat. Og udover det allerede nævnte udstyr, har modellen også 16” alufælge, krom håndtag udvendigt, LED baglygter, tågeforlygter, kromliste langs vinduer, klimaanlæg, kunstlæderkabine, kunstlæder på armlæn i dørene og mellem forsæder, skydbart armlæn mellem forsæder med opbevaring, indvendige dørhåndtag i krom, sorte high glossy detaljer på armlæn i dørene og sorte high glossy detaljer på instrumentbord.

Den flydende 7” skærm med navigation, bakkamera, bakalarm og Apple CarPlay er ikke at finde på udstyrslisterne, men et tilkøb til kr. 10.999,- til modellen GT-line. Det samme gør sig gældende for LED lys rundt om make-up spejlet. Det koster dog kun kr. 599,-.

Sikkerhed og nye teknologier

Køberne af den nye KIA Picanto får adgang til nogle af de mest avancerede infotainment- og komfortteknologier, der findes i A-segmentet.

Den nye Picanto er den sikreste model i A-segmentet, som KIA nogensinde har produceret. Den består af dobbelt så meget avanceret højstyrkestål (AHSS) i forhold til den udgående model og indeholder en række aktive sikkerhedsteknologier.

Det stærkere og lettere karrosseri suppleres af seks airbags som standardudstyr og en række aktive sikkerhedsfeatures. De omfatter Vehicle Stability Management (VSM) med Electronic Stability Control (ESC), som sikrer bilens stabilitet under opbremsning og i sving, hvor systemet registrerer manglende vejgreb og bruger ESC til at hjælpe føreren med at holde bilen på ret kurs.

Desuden vil det i den nye Picanto blive standard med Autonomous Emergency Braking (AEB)* – en vigtig teknologi til styrkelse af sikkerheden i byerne og forstæderne, hvor de fleste kunder oftest kører i deres Picanto.

Systemet bruger kun radar til at vurdere om der skal foretages katastrofe opbremsninger og det kan derfor i modsætning til AEB på vores andre modeller kun registrere andre køretøjer.

Det forventes at Picanto opnår 4 stjerner i Euro NCAP 2017 test.

Design og individualisering

Den helt nye Picanto vil give køberne bedre muligheder for individualisering end nogensinde før med 11 livlige lakfarver, der får bilen til at skille sig ud. Blandt de farver, som køberne kan vælge mellem, er der seks nye farver: Lime Light, Shiny Red, Aurora Black, Pop Orange, Sparkling Silver og Celestial Blue. Basisversionen af Picanto er udstyret med 14” stålfælge, og derudover kan kunderne vælge mellem fire typer aluminiumsfælge med en diameter på 14”-16”.

Udvendigt er Picanto desuden udstyret med nye projektionsforlygter med LED-blinklys og LED-dagskørelys allerede fra udstyrsniveau 2.

For første gang kan vi desuden tilbyde Picanto i en GT-Line udstyrsversion. I GT-Line-versionen er den nye Picantos eksteriør prydet af enten røde eller sølvfarvede samt sorte detaljer på kølergrillen, luftindtagene på siderne, langs sideskørterne og bagpå samt forkromede afgangsrør.

Individualiseringsmulighederne gør kabinen i Picanto mere attraktiv. Sæder med stofindtræk i sort er standardudstyr (grå kan tilvælges), men køberne kan også vælge at individualisere deres nye Picanto med en af de 4 tilgængelige farvepakker (ekstraudstyr til GT-Line), med indtræk af kunstlæder i kontrastfarver og syninger i kontrastfarve. Farvepakkerne, der er tilgængelige fra lanceringen af bilen, indeholder følgende:

High Gloss Black – en kombination af sort, gråt og hvidt indtræk med hvide syninger (sort er standard på GT-Line og grå er tilkøb)

Brown – brunt indtræk med lyseblåt mønster ned ad siden og lyseblå syninger (tilkøb)

Red – sort og gråt indtræk med rødt mønster og røde syninger (tilkøb)

Lime – gråt og lysegråt indtræk med limegrønne syninger (tilkøb)

Sædernes kontrastfarver sammensættes med nye farvede beklædninger på armlænene i dørene, der afspejler sædernes farvetema. Og sidst men ikke mindst, vil den nye Picanto GT-Line-udstyrsvariant være udstyret med et D-formet rat. Interiøret i GT-Line vil kunne fås med alle farvepakker.

Mere kabine- og bagagerumsplads

Selvom bilen har samme mål som den udgående model, giver den helt nye Picanto kunderne klassens bedste rummelighed med maksimal alsidighed takket være den større kabine og klassens bedste bagagerumskapacitet. Højden er 1.485 mm, længden er 3.595 mm og bredden er 1.595 mm. Den nye platform har længere akselafstand og længere overhæng bagpå, hvilket giver mere plads i kabinen og bagagerummet (overhænget foran er reduceret med 15 mm til 675 mm).

Indvendigt byder den nye Picanto på mere benplads og bedre hovedhøjde i forhold til de mest solgte konkurrenter i A-segmentet, og den lavere indstigningshøjde gør det nemmere at komme ind og ud af bilen. Den nederste del af instrumentpanelet er rykket 15 mm opad, så forsædepassagererne får mere benplads. Den nye Picanto fås med enten fire eller fem sæder, hvor bagsædet er inddelt i henholdsvis 2 eller tre sæder afhængigt af køberens behov (versioner med 1,2-liters motor og versioner med automatgear fås kun med fem sæder).

Det nye midterarmlæn til forsædepassagererne kan forskydes op til 55 mm fremad og bagud, hvilket ikke er set før i denne bilklasse, og under armlænet er der et lille opbevaringsrum med plads til en 1-liters-flaske eller et solbriller. Nederst i midterkonsollen er der et åbent opbevaringsrum med en hylde til opbevaring af mobiltelefoner og andre små genstande samt dobbelte udtrækkelige drikkevareholdere, der kan foldes væk og dermed giver endnu mere opbevaringsplads.

Ved makeupspejlet i solskærmene forrest i kabinen kan der tilvælges et nyt kraftigt LED-lys på hvert side af spejlet samt en LED stribe omkring spejlet. Takket være belysningen af makeupspejlet er det nemmere at tage makeup på, tjekke frisuren eller justere lidt på hatten, tørklædet eller slipset.

Bagagerumskapaciteten vokser fra 200 l (VDA) til maksimalt 255 l, hvilket er bedst i klassen. 60:40 splitbagsædet kan klappes helt fladt ned med et enkelt greb – så bliver det ikke nemmere. Det øger bagagerumskapaciteten til 1.010 l.

Komforten er også blevet forbedret. I mange af konkurrenterne i A-segmentet er bagsædet i ét stykke og har integrerede nakkestøtter, men i den nye Picanto får køberne fuldt justerbare nakkestøtter, som kan bevæges op og ned. Picantos nye sæder er også mere komfortable med en sædebase i samme materialer og samme konstruktion som i de større KIA modeller (fx den nye Optima). Bagest i bilen er bagsæderyglænets vinkel mere tilbagelænet – fra 25 - 27 grader, hvilket giver en mere afslappet siddeposition. Desuden er der mere sidestøtte på bagsædet som giver bedre komfort og støtte ved kørsel gennem sving.

Køredynamik

Den udgående KIA Picanto vandt stor anerkendelse for kombinationen af køreegenskaber med omgående respons og komfortabel kørsel. Ingeniørerne har integreret samme egenskaber i den nye model, og der er foretaget en række ændringer af undervognen, som har uafhængigt forhjulsophæng af MacPherson-typen og torsionsaksel bagest. Det giver større stabilitet under kørslen og endnu mere underholdende respons.

Krængningen i sving er blevet reduceret med 1 grad og styretøjet er blevet mere direkte ved hjælp af stivere krængningsstabilisatorer. Med Picantos ændrede dimensioner med længere akselafstand og lidt kortere overhæng foran kunne bilens vippepunkt også rykkes længere bagud, så nikkebevægelserne ved opbremsning er blevet reduceret på en naturlig måde uden at opstramme affjedringen, hvilket kunne gå ud over kørekomforten.

Desuden bidrager den længere akselafstand til en naturlig forbedring af køreegenskaberne og -stabiliteten på alle typer vej. Torsionsbagakslen er blevet omkonstrueret med nydesignede bærearme, så vægten er blevet reduceret med 1,8 kg over bagakslen, uden at enhedens stivhed er blevet forringet.

Et nyt styretøj betyder, at styretøjets udveksling er blevet 13 % hurtigere i forhold til den udgående Picanto – fra 16,5:1 til 14,3:1. Det giver ikke blot hurtigere respons på førerens bevægelser af rattet, men reducerer også antallet af ratdrejninger fra anslag til anslag (fra 3,4 til 2,8 omdrejninger), hvilket gør Picanto endnu nemmere at køre ved lave hastigheder og ved bykørsel. Forhjulenes placering tættere på bilens front, som resulterer i et kortere overhæng, og den lavere vægt foran forakslen reducerer inertien, så køreegenskaberne bliver endnu mere adrætte.

Den nye Picanto er den første bil i klassen med torque vectoring-system ved opbremsning og kørsel gennem sving. Med denne nye teknologi i en bil i A-segmentet har Picanto mere stabile køreegenskaber og større sikkerhed i sving, og samtidig er understyringen reduceret ved hurtig kørsel gennem sving.

Den helt nye Picantos hurtigere og mere responsstærke styretøj understøttes af særdeles effektive benzinmotorer med lille slagvolumen. De downsizede motorer reducerer vægten over forakslen og leverer den livlige acceleration og den omgående respons fra motoren, som kunderne forventer af en bybil.

Der er skruet kraftigt op for raffinementet i den nye Picanto takket være en række ændringer med henblik på at isolere kabinen yderligere mod vibrationer og støj fra vinden, vejen og motoren. Det har resulteret i, at bilen har den mest støjsvage kabine blandt modellerne i A-segmentet – både i tomgang og ved kørsel med almindelig hastighed.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark